Music Masters Live

Posted by on Jan 14, 2015 in Proiecte | 0 comments

Music Masters Live este un proiect prin care se urmăreşte aducerea la Bucureşti, în cadrul unor evenimente inedite, artişti de cel mai înalt calibru din rock, jazz sau muzica clasică. Iniţiativa urmăreşte să expună publicului din România performeri virtuozi cu experienţă, pasiune şi…poveşti de ascultat de către iubitorii acestor stiluri şi nu numai.

Proiectul debutează în primăvara lui 2015 cu un concert deosebit, o colaborare proaspătă între trei instrumentişti legendari ai muzicii rock şi jazzului : Jennifer Batten, Stu Hamm şi Chad Wackerman. Cei trei urmază să susţină un turneu în Europa, oprindu-se şi în Bucureşti la data de 26 martie, în club Tribute.
6736_batten_LOGO_01
BHW – BATTEN/HAMM/WACKERMAN

Deşi în anii ’80 Liga I a chitariştilor-viteză era dominată de bărbaţi, o femeie a reuşit, totuşi, să-şi facă loc printre ei. Absolventă a prestigiosului GIT (Guitar Institute of Technology), Jennifer Batten a făcut parte din mai multe trupe de succes şi a fost remarcată de muzicienii timpului, marea sa reuşită fiind cooptarea (dintre peste 100 de chitarişti prezentaţi la casting) în trupa de acompaniament a Regelui Pop – Michael Jackson – pentru turneul Bad. Profesionalismul său i-a asigurat continuitatea în această poziţie pentru încă două turnee : Dangerous şi HIStory. Celor 10 ani de colaborare cu Michael Jackson i-au urmat 3 ani alături de Jeff Buck, alături de care a fost în turnee şi a înregistrat două albume. În cariera solo, Jennifer se laudă cu trei albume şi două cărţi de muzică.

Prin opera sa inovativă deopotrivă ca artist solo şi colaborator al lui Joe Satriani şi Steve Vai, Stuart Hamm s-a impus ferm drept unul din cei mai influenţi bassişti electrici din ultima jumătate de secol. Extinzând funcţia non-tradiţională a bass-ului electric, anterior revoluţionată de Jaco Pastorius şi Stanley Clarke în anii ’70, Hamm a contribuit la reformularea conceptului contemporan de instrument neacompaniat prin utilizarea tehnicilor de tapping şi slapping polifonic, folosind ambele mâini. Hamm a fost totodată primul bassist care a creat propriul Signature Model Electric Bass cu Fender, dar şi sunete şi echipamente pentru branduri ca Hartke, Warwick, Zoom şi Korg. A lansat şase albume foarte apreciate de critici şi a primit de mai multe ori titlul de „Cel mai bun bassist de rock”, respectiv „Cel mai bun bassist de jazz” din partea mai multor publicaţii de specialitate.

Un extrem de dotat baterist de jazz şi rock, Chad Wackerman s-a lansat în lumea muzicii în anul 1978. Prima sa realizare de excepţie a fost colaborarea cu Frank Zappa, alături de care a cântat pentru 7 ani, mergând în turnee în Europa şi SUA şi înregistrând 26 de albume. Ulterior, a colaborat şi apărut pe albumele unor artişti renumiţi, precum Steve Vai, Barbra Streisand, Andy Summers, Men At Work, Dweezil Zappa, John Patitucci şi alţii. A lansat patru CD-uri proprii şi un DVD ce cuprinde recenzii de excepţie din partea criticilor.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *