Anca Lupes

Posted by on Mar 12, 2013 in Echipa | 0 comments

Anca2Anca Lupes – din 4 iunie 2009 este singura absolventa a cursurilor de Master in Music Business la Berklee College of Music (Boston, SUA) din Romania. Unul dintre cele mai importante atuuri ale sale este ca de-a lungul carierei de peste 18 ani in domeniu a activat in aproape toate zonele acestei industrii – mass-media (presa, radio, TV), organizare de concerte, case de discuri, agentii de management si impresariat.
• A debutat in presa scrisa muzicala in anul 1990 si a continuat pana in 1994 ca redactor in cadrul celei mai prestigioase reviste de muzica din acea perioada (Pop, Rock & Show, devenita mai tarziu Vox Pop Rock) condusa de unul dintre cei mai reputati comentatori ai fenomenului muzical din Romania – Andrei Partos. In aceasta perioada se remarca prin obtinerea unor interviuri unicat cu artisti ca Boy George , Sidney Youngblood, Jennifer Rush si Technotronic in 1992 sau Scorpions si ASIA (in 1993).
• A continuat din 1994 ca director de productie in C.M.M.C. Production (compania de productie de evenimente a Tele 7abc), calitate in care a participat la organizarea a peste 30 de editii ale Galelor Tele 7abc (1995-1997) , a concertului Gipsy Kings (1996), Festivalului RockMania ’95 (cu Joe Cocker, Rod Stewart si Eros Ramazzotti) si a concertului Michael Jackson din cadrul turneului “HiStory” (1996).
• In paralel (1994) a realizat impreuna cu Cristi Chirculescu (actualmente Director Muzical la City FM) emisiunea RomTop SRL la Radio 2M+ (devenit ulterior Activ FM).
• In 1997 a fost producator executiv al Hollywood Rock Tour – un turneu de 10 concerte in cele mai importante orase ale tarii cu Timpuri Noi, Vita de Vie, Pasarea Colibri, Iris.
• In octombrie 1997 i se propune postul de Director Relatii Internationale in cadrul Nova Music, firma proaspat licentiata exclusiv a BMG Entertainment in Romania. Accepta postul pe care il ocupa pana in anul 2000 cand este numita Director al Departamentului Marketing, post pe care il ocupa pana la sfarsitul lunii martie 2005 (cu o pauza de 15 luni intre august 2002 si noiembrie 2003; in aceasta perioada este solicitata pentru colaborarea in lansarea albumului Holograf “Pur si simplu” in calitate de producator executiv). In aceasta perioada participa activ la implementearea si dezvoltarea unor proiecte muzicale de succes pe piata romaneasca: Candy, Animal X, Bere Gratis, Parlament, VH2.
• In iulie 2004 este solicitata sa faca parte din echipa internationala a artistilor Pink si Thomas Anders in vederea supervizarii organizarii recitalurilor acestora la Festivalul International “Cerbul de Aur”.
• Din luna aprilie 2005 se ocupa exclusiv de firma sa – Star Management – infiintata inca din februarie 2004 impreuna cu de Zoli Toth.
• In septembrie si noiembrie 2005 este invitata sa sustina prelegeri despre profesia de impresar artistic si impresariatul international in fata participantilor la cursurile pentru obtinerea atestatelor de impresar artistic organizate de Centrul pentru Formare, Educatie Permanenta si Management in Domeniul Culturii.
• Din 2006 organizeaza propriile cursuri de impresariat artistic si organizare de concerte sub titulatura „Academia de Showbiz”.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *